FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Papryka faszerowana po grecku

Składniki:

2 papryki czerwone
2 papryki zielone
2 papryki pomarańczowe
3 woreczki ryżu
2 piersi z kurczaka (zmielone)
200 g fety
2 łyżki oliwy z oliwek
1 duży ząbek czosnku
ok. 10 liści bazylii
ok. 20 listków oregano

Papryki rozcinamy i czyścimy. Ryż gotulemy w osolonej wodzie (nie rozgotowujemy go,
powinien być sypki). Zmielone piersi smażymy na oliwie, dodajemy bazylię i oregano,
rozgnieciony ząbek czosnku, sól i pieprz. Mięso z przyprawami łączymy z ryżem i
dodajemy brobno pokruszoną fetę. Nadziewamy papryki i ustawiamy w naczyniu
żaroodpornym. Podlewamy ok. szklanką wody i pieczemy w temperaturze 220 stopni w
sumie ok. 1,5 godziny z czego pierwszą godzinę pod przykryciem. Dobrze wybrać
paprykę o cienkich ściankach, aby nie była twarda i płaską, żeby nie wywracała się w
naczyniu.


--
gotowaniecieszy.blox.pl/html - Ja kulinarnie
Wypowiedź wyróżniona przez użytkowników.

Papryka faszerowana po grecku - kasiaaaa24 02.10.09, 21:46       Dobre!
Re: Papryka faszerowana po grecku - fettinia 02.10.09, 22:35    
Re: Papryka faszerowana po grecku - zlotajagoda 02.10.09, 22:42    
Re: Papryka faszerowana po grecku - marghe_72 03.10.09, 00:08    
super! mniam! dodam do "greckiego" na FK! - jacek1f 03.10.09, 08:36    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd