FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Gulasz sercowy, lekko pomidorowy.

Gulasz z serc wieprzowych - wziąłem serca wieprzowe licząc jedno na łeb ( może
się wydawać dużo, ale mocno się kurczą ), pokroiłem w sporą kostkę w rzuciłem
na dobrze rozgrzany tłuszcz. Puściły sporo wody ( zawsze tak robią! ) więc
musiałem ją odparować. Następnie podsmażyłem, dorzuciłem posiekana dużą
cebule, smażyłem dalej, ciągle mieszając, dorzuciłem dwa posiekane ząbki
czosnku i posypałem czubatą łyżką słodkiej papryki w proszku, wymieszałem.
Zalałem woda, dorzuciłem liście laurowe, ziele angielskie, płaską łyżeczkę
suszonego tymianku i posoliłem. Minimum trzy godziny musi się to gotować,
takie cholerstwo twarde, a może i pięć. Pod koniec gotowania dorzuciłem pół
słoiczka domowego przecieru pomidorowego, ale można dać pomidory w
jakiejkolwiek postaci. Na koniec zagęściłem mąką, pieprz, majeranek i łyżka
kwaśnej śmietany.
Zjedliśmy z bułczanymi knedlami, ale śmiało mogą być houskowe albo
bramborove:0)), a do popicia sok z buraczków.
Ziemniaczki, ryż czy kluchy jakieś też się oczywiście nadadzą.
Smacznego życzę, Rafał.
--
BETTER MOTORHEAD THAN DEAD
Wypowiedź wyróżniona przez użytkowników.

Gulasz sercowy, lekko pomidorowy. - 363636r 20.10.09, 16:03       Dobre!
Re: Gulasz sercowy, lekko pomidorowy. - bernadeta75 20.10.09, 16:56    
Re: Gulasz sercowy, lekko pomidorowy. - 363636r 20.10.09, 17:09    
Re: Gulasz sercowy, lekko pomidorowy. - dzika41 20.10.09, 18:29    
Re: Gulasz sercowy, lekko pomidorowy. - bernadeta75 20.10.09, 18:37    
Re: Gulasz sercowy, lekko pomidorowy. - dzika41 20.10.09, 23:04    
Re: Gulasz sercowy, lekko pomidorowy. - f.l.y 21.10.09, 13:36    
Re: Gulasz sercowy, lekko pomidorowy. - bernadeta75 21.10.09, 14:58    
Re: Gulasz sercowy, lekko pomidorowy. - f.l.y 24.10.09, 15:33    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd