FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Wołowina, pomarańcze i imbir

z Kuchni Azjatyckiej

400 ? 500 g polędwicy wołowej
Skórka i sok z 1 pomarańczy
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej
Około 3 cm świeżego imbiru
1 marchewka
Dymka
Olej do smażenia

Polędwicę pokroić w paseczki.
Imbir posiekać lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Marchewkę pokroić w cienkie słupki (od biedy też można zetrzeć na tarce)
Zalać sokiem wyciśniętym z pomarańczy, dodać skórkę. Odstawić na min., 30 minut.
Następnie zlać sok (nie wylewać). Do mięsa wsypać mąkę/ skrobię, dodać imbir i wlać sos
sojowy.
Mięso wrzucić na rozgrzany olej, smażyć 1 minutę, powinno się lekko zrumienić. Dodać
marchewkę i smażyć kolejne 3 ? 4 minuty. Wrzucić pokrojoną dymkę i wlać sok, w którym
marynowało się mięso. Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować aż sos lekko
zgęstnieje.
Podawać z ryżem lub makaronem sojowy, / ryżowym.

--
miszmasz-marghe.blogspot.com/
i
malutki-kuchcik.blogspot.com/
Wypowiedź wyróżniona przez użytkowników.

Wołowina, pomarańcze i imbir - marghe_72 30.11.09, 23:40       Dobre!
Re: Wołowina, pomarańcze i imbir - salsadura 01.12.09, 20:22    
Re: Wołowina, pomarańcze i imbir - marghe_72 01.12.09, 21:27    
Re: Wołowina, pomarańcze i imbir - gabrielafrancuz 06.12.09, 12:18    
Re: Wołowina, pomarańcze i imbir - marghe_72 07.12.09, 20:58    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd