FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

chlebki a`la pita z patelni

500 g maki pszennej typ 405
200 g maki pelnozirnistej
25 g drozdzy
ok. 350-400 ml letniej wody wymieszanej z mlekiem (pol na pol)
lyzeczka soli i cukru
Farsz:
utluczone ziemniaki (najlepiej z poprzedniego dnia)
wymieszane z: przesmazona cebula przyprawiona mieta, ostra papryka i sola

ciasto wyrobic. Zostawic na godzine do wyrosniecia. Odgazowac i zostawic na ok
40 min. Formowac kule, ktore napelnic farszem i je zalepic. Palcami
posmarowanymi olejem rozplaszczac placki i delikatnie klasc na patelni z ok.
dwoma lyzkami oleju. Jesli patelnia nie jest goraca/nie boimy sie goraca-
rozplaszczyc placki na patelni. Po usmazeniu klasc na papierze kuchennym.
Przechowywac przykryte sciereczka, by nie stwardnialy. Ja kroje jak pizze.
--
duygu.blox.pl/html
Wypowiedź wyróżniona przez użytkowników.

chlebki a`la pita z patelni - duygu 11.12.09, 22:50       Dobre!
Re: chlebki a`la pita z patelni - kabushka 13.12.09, 09:35    
Re: chlebki a`la pita z patelni - fettinia 13.12.09, 13:37    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd