FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Świąteczne Brownie z Pomarańczą

Składniki:

* 250 g gorzkiej czekolady 70%
* 120 g masła
* 120 g brązowego cukru
* 22 g cacao
* 35 g mąki
* 2 jajka
* 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
* 1/4 łyżeczki soli
* 2 łyżki drobno posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej

Masło topimy z czekoladą i cukrem topimy w kąpieli wodnej i kiedy utworzą jednolitą masę
odstawiamy do przestygnięcia. Do przestudzonej masy czekoladowej dodajemy wanilię i
jajka i ubijamy mikserem. Dodajemy przesianą mąkę z cacao i solą i ubijamy aż utworzy
się jednolite, błyszczące ciasto. Ciasto przekładamy do blaszki (25x25 cm ) wyłożonej
papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem, wierzch posypujemy skórką
pomarańczową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 25 minut
(nie dłużej! ? w przeciwnym razie ciasto wyschnie). Wyjmujemy z blaszki kiedy będzie już
całkiem zimne i kroimy w kwadraty.


--
gotowaniecieszy.blox.pl/html - Ja kulinarnie

Świąteczne Brownie z Pomarańczą - kasiaaaa24 14.12.09, 14:13    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd