FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Re: bigos "po alzacku"

I takie nazewnictwo byloby logiczne.
Nie wiem, jak "sie" nazywa, bo musze Ci zdradzic, ze w restauracjach polskich we
Francji bywa chetnie konsumowany tylko przez Polakow- nostalgikow, tubylcy
czesto podejrzewaja, ze jest to danie ze "zmiotkow" z talerzy, co zreszta
przyczynilo sie ponoc do plajty jednej z paryskich knajpek.
Ja podajac bigos na poczatku tak wlasnie tlumaczylam "krewnymiznajomym kroloka",
teraz juz wszyscy wiedza, kiedy rzucam haslo "bigos" naajbardziej zatwardzieli
domatorzy wygrzebuja sie ze swoich larow i "piernatow" i przybywaja w skromne
progi mojej "chaûmière".


bigos "po alzacku" - azalijazaza 21.01.10, 20:31    
Re: bigos "po alzacku" - 363636r 22.01.10, 12:03    
Re: bigos "po alzacku" - felinecaline 22.01.10, 12:34    
Re: bigos "po alzacku" - krysia2000 22.01.10, 13:36    
Re: bigos "po alzacku" - felinecaline 22.01.10, 14:09    
Re: bigos "po alzacku" - felinecaline 22.01.10, 14:13    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd