Nic nie przeoczylas. Zytnia 3 razy drozsza od pszennej.
Czy na pszennym zakwasie wychodza z powodzeniem chleby zytnie? Albo pszenne na
pelnym przemiale? Czy jest on na tyle islny, czy trzeba mu pomoc drozdzami? Od
kiedy pieke chleby na zakwasie, zawsze robie to na zytnim i na pszennym sie
najzwyczajniej nie znam.
Dziekuje za propozycje, ale jak Krysia chcialabym ten zakwas wyslac? Chyba, ze o
suchym prawimy, to inna inszosc.
--
Te cwane sępy!
Czy na pszennym zakwasie wychodza z powodzeniem chleby zytnie? Albo pszenne na
pelnym przemiale? Czy jest on na tyle islny, czy trzeba mu pomoc drozdzami? Od
kiedy pieke chleby na zakwasie, zawsze robie to na zytnim i na pszennym sie
najzwyczajniej nie znam.
Dziekuje za propozycje, ale jak Krysia chcialabym ten zakwas wyslac? Chyba, ze o
suchym prawimy, to inna inszosc.
--
Te cwane sępy!