FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Smażony ser

Jak zobaczyłam wasze sery:
fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,106596659,106596659.html
fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,105847239,105847239.html
to od razu pomyslałam ze dawno nie robiłam smażonego sera jak ze Słowacji i czas
najwyzszy nadrobic zaległosci.

Na 3 osoby:
po grubym plastrze żółtego sera edamskiego
3 jajka do panierowania
bułka tarta do panierowania

Ser pokroić na plastry o grubości centrymetra do dwóch (ja miałam plastry duze wiec
kazdy jeszcze przekroiłam na pół). Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce. Czynnosc te
powtórzyc 3 razy, dzieki czemu ser bedzie dobrze chroniony przed wylaniem się w oleju.
Tak przygotowany ser wstawiam na 10 minut do zamrazalnika zeby stwardniał (gdzies
kiedys dawno temu to wyczytałam i od tego czasu ser mi sie nie wylewa). Smażę w
głębokim tłuszczu do przyrumienienia panierki jakies 15-30 sekund. Uważac bo dłuzej to
zaczyna sie wylewac. Mozna we frytkownicy.

Ser wyszedł idealny. Z chrupiącą skórką i płynącym wnętrzem. Do tego smażone palsterki
ziemiaków z piekarnika i sos tatarski. Wspomnienie Słowacji we własnym domu. Cos
bezcennego. :)

--
"Gdybym nie mógł jeść to bym k***a umarł" Tony Soprano

Smażony ser - bernadeta75 10.02.10, 19:12    
Re: Smażony ser - emigrantka34 10.02.10, 19:32    
Re: Smażony ser - wiesia.and.company 10.02.10, 20:12    
Re: Smażony ser - daxter 10.02.10, 22:15    
Re: Smażony ser - qchcia1 10.02.10, 22:35    
Re: Smażony ser - alinka_li 10.02.10, 23:07    
Re: Smażony ser - bobralus 10.02.10, 23:40    
Re: Smażony ser - 363636r 11.02.10, 10:38    
Re: Smażony ser - katarzyna_sar 29.04.10, 13:11    
Re: Smażony ser - alhana82 29.04.10, 15:58    
Re: Smażony ser - buterfly5 29.04.10, 17:22    
Re: Smażony ser - fettinia 29.04.10, 17:49    
Re: Smażony ser - evabloggerka 29.04.10, 19:02    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd