FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Kurczak na butelce

Składniki:

duży kurczak
3-5 ząbków czosnku (według uznania)
olej
ocet
bazylia
przyprawa do mięsa Knoor (czerwona)
sól, pieprz

Wykonanie:

Przygotować kurczaka, umyć go, oczyścić. Następnie posypać kurczaka przyprawą
Delikat, doprawić solą i pieprzem według uznania. Obrać czosnek, zetrzeć na
drobnej tarce, natrzeć kurczaka. Bazylię umyć, posiekać, natrzeć kurczaka. Na
koniec polać mięso olejem i octem, wymieszać. Przykryć kurczaka folią i włożyć
na minimum 2 godziny do lodówki, aby mięso naszło przyprawami.

Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Przygotować butelkę, najlepiej od soku
Kubuś albo litrowy słoik. Na blachę i do słoika wlać wodę. Nadziać kurczaka na
butelkę, ustawić delikatnie w piekarniku. Piec godzinę.

Smacznego:-)
--
Kasia

www.kuchniana5.blox.pl

Kurczak na butelce - katarzyna_sar 26.04.10, 19:32    
Re: Kurczak na butelce - ancyk.62 26.04.10, 21:41    
Re: Kurczak na butelce - buttergirl 26.04.10, 21:52    
Re: Kurczak na butelce - bernadeta75 26.04.10, 21:57    
Re: Kurczak na butelce - katarzyna_sar 27.04.10, 07:27    
Re: Kurczak na butelce - cipcipkurka 27.04.10, 10:59    
Re: Kurczak na butelce - 363636r 27.04.10, 12:34    
Re: Kurczak na butelce - katarzyna_sar 27.04.10, 12:56    
Re: Kurczak na butelce - zeberr 27.04.10, 16:52    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd