FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Szparagi, szynka, parmezan


Pęczek szparagów
Kilka plastrów szynki wiejskiej lub parmeńskiej
Parmezan
30 g masła
Pieprz

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni

Szparagi obgotować. Nie dłużej niż 10 minut.
Kilka sztuk szparagów zawinąć w jeden lub dwa plastry szynki
Żaroodporną formę wysmarować masłem
Układać zawijasy szparagowe
Masło rozpuścić
Skropić szparagi masłem, posypać parmezanem startym na tarce o grubych oczkach.
Ponownie skropić masłem
Wstawić do piekarnika na 15 – 20 minut
Przed podaniem ponownie sypnąć parmezanem
--
miszmasz-marghe.blogspot.com/
i
malutki-kuchcik.blogspot.com/

Szparagi, szynka, parmezan - marghe_72 12.05.10, 12:17    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - pani.serwusowa 12.05.10, 12:37    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - issys 12.05.10, 12:40    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - basia799 12.05.10, 13:35    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - mhr-cs 13.05.10, 14:11    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - aluniaaa 13.05.10, 21:47    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - szellka 12.05.10, 13:55    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - vandikia 12.05.10, 14:16    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - alexa0000 12.05.10, 14:27    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - marghe_72 12.05.10, 19:07    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - qchcia1 13.05.10, 11:02    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - noida 12.05.10, 19:15    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - krysia2000 12.05.10, 19:21    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - marghe_72 12.05.10, 20:59    
Re: Szparagi, szynka, parmezan - buterfly5 16.05.10, 00:27    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd