FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Nadziewane ciasteczka francuskie

Składniki (na 6 osób):

3 opakowania gotowego ciasta francuskiego
słoik wydrylowanych wiśni
tabliczka czekolady mlecznej
3 łyżki wody
2 sztuki rabarbaru
2 cukry waniliowe

Wykonanie:

Gotowe ciasto francuskie wyłożyć z folii, pokroić na kwadraty. Wiśnie
odsączyć, czekoladę połamać na pojedyńcze kostki.

Przygotować mus rabarbarowy. Do garnka wlać wodę, wrzucić na to pokrojony w
drobną kostkę rabarbar, zasypać cukrem waniliowym, wymieszać. Gotować (na
małym ogniu, ciągłe mieszać) tak długo, aż zrobi się mus, ostudzić.

Na kwadraty nakładać (w rogu) wiśnie, mus rabarbarowy lub kostkę czekolady.
Zgiąć na pół i skleić rogi, utworzą się trójkąty. Ciasto ponacinać oraz
posmarować rozmąconym jajkiem.

Ciastka piec 10 minut w temperaturze 220 stopni C, po ostudzeniu można posypać
cukrem pudrem.
--
Kasia

www.kuchniana5.blox.pl

Nadziewane ciasteczka francuskie - katarzyna_sar 15.05.10, 15:34    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd