FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Makaron ze świeżym szpinakiem, pomidorkami

i fetą. W sam raz na taki upał :)
Gotujemy pożądaną ilość makaronu al dente, a w międzyczasie przygotowujemy sos - fetę
(na dwie osoby dałam pół 200 g kostki) rozdrabniamy widelcem na masę i mieszamy z
przeciśniętym ząbkiem czosnku. Pomidorki koktajlowe lub pełnowymiarowe myjemy i kroimy,
to samo robimy ze szpinakiem. Ugotowany makaron odcedzamy, wrzucamy z powrotem do
garnka i dokładnie mieszamy z fetą, aż go równomiernie oblepi. Dodajemy pomidorki i
szpinak, mieszamy i jemy! Szybkie, proste i pyszne danie nawet na taki upał jak dzisiaj :)
--
Komitet Pomocy dla Zwierząt
zielenina.blogspot.com/

Makaron ze świeżym szpinakiem, pomidorkami - poughkeepsie 09.07.10, 21:48    
Re: Makaron ze świeżym szpinakiem, pomidorkami - pinos 16.07.10, 15:33    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd