FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Sorbet brzoskwiniowy

Składniki na 1 litr sorbetu:

1 szklanka wody
8 dużych dojrzałych brzoskwiń
6 łyżek soku z cytryny
4 łyżki cukru kryształu
cukier waniliowy

Wykonanie:

Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić na kawałki i przełożyć do
blendera. Do rondla wlać wodę, dodać cukier kryształ, cukier waniliowy i sok z
cytryny, gotować na wolnym ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści.

Przestudzić, dodać do brzoskwiń, krótko zmiksować. Masę przełożyć do
plastikowego pojemnika, zamrażać przez 4 godziny. Można udekorować kawałkami
brzoskwiń i listkami mięty (ja polałam sorbet ajerkoniakiem).

Smacznego:-)
--
Kasia

www.kuchniana5.blox.pl

Sorbet brzoskwiniowy - katarzyna_sar 20.07.10, 19:37    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd