FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Fasolka szparagowa pod słodkimi pomidorami

Fasolka szparagowa (ilość wedle uznania)
1 cebula średniej wielkości
1 ząbek czosnku
5 – 6 pomidorów
Łyżka ulubionego octu – u nas ocet z granatów
2 płaskie łyżeczki cukru
Oliwki zielone
Kapary
Sól
Pieprz
1 – 2 łyżki oliwy

Fasolkę ugotować i przestudzić.
Pomidory obrać ze skóry i pozbawić pestek Jednego odłożyć
Pokroić ..jakoś tam.
Cebulę i czosnek posiekać, wrzucić na rozgrzaną oliwę i lekko przesmażyć.
Wsypać cukier i skarmelizować. Wlać ocet, wrzucić pomidory, doprawić solą i pieprzem.
Dusić aż całość lekko zmięknie.
Dorzucić kaparów i oliwek.
Fasolkę polać sosem, dorzucić ostatniego pomidora i zajadać.
Dobre i na zimno i na ciepło
--
miszmasz-marghe.blogspot.com/
i
malutki-kuchcik.blogspot.com/

Fasolka szparagowa pod słodkimi pomidorami - marghe_72 29.07.10, 23:10    
Re: Fasolka szparagowa pod słodkimi pomidorami - alinaczarnecka 11.08.10, 09:40    
Re: Fasolka szparagowa pod słodkimi pomidorami - daxter 12.08.10, 13:48    

Najczęściej komentowane zdjęcia

Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd