FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Masło orzechowe

Tak dawno było ,że wątek sie juz zarchiwizował ale warto go odswiezyć
fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,61624627,61624627.html,
tymbardziej ,ze zrobione w domu nie ma utwardzonego tłuszczu roslinnego ,który
jest szkodliwy dla zdrowia.Robiac swoje masełko do sodowych bułeczek Krysi, użyłam
400 gr orzeszków arachidowych niesolonych i smażonych bez tłuszczu,które
przekreciłam ,przez maszynkę do mięsa o drobnych oczkach
szczypty dwie soli oraz 4 łyzki oleju z winogron.
W smaku bez róznicy a troche mniej kalorii i soli w tej wersji .
Oczywiscie można użyć normalnych orzeszków smażonych i solonych tradycyjnie.
No i zapodałam sobie bułeczkę z masełkiem orzechowym , z tym że bułeczki
sodowe upiekłam bez rodzynek .Boskie były :))))

Masło orzechowe - daxter 12.08.10, 13:19    
Re: Masło orzechowe - daxter 12.08.10, 13:36    
Re: Masło orzechowe - daxter 12.08.10, 20:58    
Re: Masło orzechowe - novinka1 02.10.10, 08:27    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd