FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Bigos z cukinii i kapusty

Składniki na 6 osób:

4 średnie cukinie
1 kg zwykłej kiełbasy
0,5 kg cebuli
przecier pomidorowy lub 4 pomidory
1 główka kapusty
6 łyżek keczupu
olej do smażenia
3 ząbki czosnku
5 łyżek wody
sól, pieprz

Wykonanie:

Cukinię obrać, wykroić miąższ z pestkami, pokroić w drobną kostkę, posolić
(cukinia puści sok i zmięknie, później odcedzić). Pokrojoną w kostkę cebulę i
kiełbasę zeszklić na oleju, wrzucić do rondla. Kapustę pokroić, wrzucić na
wrzątek, gotować do miękkości. Ostudzić, kapustę wycisnąć, można drobniej pokroić.

Oddzielnie na odrobinie oleju uprażyć cukinię, dodać wodę, musi lekko się
rozgotować (tak około 10 minut). Wszystkie składniki połączyć razem, na koniec
dodać pomidory (albo przecier pomidorowy) oraz keczup. Doprawić solą i
pieprzem, dokładnie wymieszać.

Dusić jeszcze około 10 minut. Wyłączyć palnik, na koniec dodać starty czosnek,
wymieszać, gotowe!

Smacznego:-)
--
Kasia

www.kuchniana5.blox.pl

Bigos z cukinii i kapusty - katarzyna_sar 29.08.10, 20:07    
Re: Bigos z cukinii i kapusty - linn_linn 29.08.10, 20:24    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd