FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Kolorowe leczo

Składniki:

3 średnie cukinie
1 kg zwykłej kiełbasy
3 duże cebule
8 pomidorów albo przecier pomidorowy
6 papryk
1 kg pieczarek lub innych grzybów
1 słoik ogórków konserwowych
4 ząbki czosnku
5 łyżek wody
sól, pieprz
keczup

Wykonanie:

Cukinię obrać, wykroić miąższ z pestkami, pokroić w drobną kostkę, lekko
posolić, jak puści wodę odsączyć na sitku. Cukinię wrzucić do rondla, wlać
wodę i dusić do momentu, aż zmięknie. Pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę
zeszklić na oleju. Papryki pokroić w paski i podusić do miękkości. Pomidory
pokroić w ćwiartki, ogórki w talarki, czosnek zetrzeć na tarce.

Grzyby pokroić i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki oprócz pomidorów
połączyć razem, doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać pomidory (albo
przecier pomidorowy) oraz keczup. Dusić jeszcze 10-15 minut. Wyłączyć palnik,
na koniec dodać starty czosnek, wymieszać, gotowe!

Smacznego:-)
--
Kasia

www.kuchniana5.blox.pl

Kolorowe leczo - katarzyna_sar 31.08.10, 20:55    
Re: Kolorowe leczo - 363636r 31.08.10, 21:29    
Re: Kolorowe leczo - mandi111 01.09.10, 09:38    
Re: Kolorowe leczo - marbor1 01.09.10, 22:23    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd