FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Pomidory faszerowane ryżem i serem blee ;-)

6 pomidorów
Pół szklanki czerwonego ryżu
Pół szklanki zwykłego ryżu
150 g pleśniowego sera - w tym przypadku był to nasz swojski Lazur, ino pomarańczowy
1 mały ząbek czosnku
1 czubata łyżeczka pasty sambal
Kilka listków bazylii
Pieprz
sól

Pomidory wydrążyć (miąższu nie wyrzucać!), posolić i postawić do góry dupką (uuups).
Niech się powypinają przez jakieś 20 minut.
W tym czasie ugotować ryż
Miąższ (niekoniecznie cały) zmiksować z serem, czosnkiem i bazylią. Doprawić do smaku,
dodać sambal.
Wymieszać z gorącym ryżem.
Odstawić do przestudzenia

Farszem wypchać pomidory. Można jeść na lekko ciepło, można wstawić do lodówki

--
miszmasz-marghe.blogspot.com/
i
malutki-kuchcik.blogspot.com/

Pomidory faszerowane ryżem i serem blee ;-) - marghe_72 10.09.10, 13:48    
Re: Pomidory faszerowane ryżem i serem blee ;-) - inaa1 10.09.10, 17:45    
Re: Pomidory faszerowane ryżem i serem blee ;-) - daxter 10.09.10, 18:56    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd