FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Ryba a la pizza

Przepis pochodzi z książki "Three Generations of Chilean Cuisine"

SKŁADNIKI:
4 średnie filety z okonia morskiego - u nas filety z dorsza,
sól i pieprz do smaku,
12 dag chorizo w plasterkach,
3 średnie pomidory pokrojone w plasterki,
12 dag żółtego sera w plasterkach,
3 posiekane ząbki czosnku,
1 łyżka oregano,
2 łyżki rozpuszczonego masła,
1 posiekany pęczek natki pietruszki,
pół szklanki wytrawnego wina.

SPOSÓB WYKONANIA: Filety posypać solą i pieprzem. Układać na nich chorizo,
pomidory, ser, czosnek i oregano. Skropić masłem i grillować lub piec przez 15
minut. W czasie pieczenia skrapiać winem. Po upieczeniu rybę podać posypaną
natką pietruszki.
--
Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja

Ryba a la pizza - grumko 24.09.10, 05:55    
Re: Ryba a la pizza - default 24.09.10, 10:34    
Re: Ryba a la pizza - hermina1984 24.09.10, 11:12    
Re: Ryba a la pizza - daxter 24.09.10, 19:51    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd