FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Re: kurczak z kapustą i żurawiną

przepis pochodzi z książeczki D. Próchniewicz ,,Gulasze i potrawki mięsne i
warzywne"

skład:
,,50 dag piersi kurczaka, 2 marchewki, 30 dag białej kapusty, liść laurowy, 2-3
łyżki suszonej żurawiny, 1/4 łyżeczki cynamonu, suszony grzybek, szklanka
bulionu, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 2 goździki, 2 łyżki oleju, sól,
pieprz, cukier"

wykonanie:
pokrojonego kurczaka podsmażyć. dodać przyprawy (bez soli, pieprzu i cukru) i
resztę składników, dusić około 30 min. pod koniec duszenia doprawić solą,
pieprzem i cukrem.

zrobiłam bez wina, też było dobre.


--
fotoforum.gazeta.pl/5,2,inaa1.html
urok
pereł sznur
na huśtawce nastroju

kurczak z kapustą i żurawiną - inaa1 20.10.10, 19:24    
Re: kurczak z kapustą i żurawiną - inaa1 20.10.10, 19:29    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd