FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

ekspresowa szarlotka

Witam! To mój debiut zdjęciowy na Galerii Potraw.

Oto przepis na moją superszybką szarlotkę - ciasto przygotowuje się w 5 minut
(plus pół godziny pieczenia).

Potrzeba: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, duży słoik (1l) musu
jabłkowego własnej roboty lub gotowych prażonych jabłek, 4 łyżki bułki tartej,
cynamon, cukier puder

Włączyć piekarnik i ustawić na 220 stopni.
Wyłożyć okrągłą blaszkę ciastem francuskim (moja ma średnicę 25 cm) a resztę
ciasta zachować na ?kratkę? na wierzchu.
Posypać spod bułką tarta (wchłonie nadmiar wilgoci z jabłek).
Wyłożyć jabłka, posypać cynamonem.
Posypać jabłka resztą bułki tartej.
Pociąć resztę ciasta (nożyczkami) na paski szerokości 1-1,5 cm i ułożyć kratkę
na wierzchu.
Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec przez 30-35 min aż wierzch się lekko
zabrązowi.
Wyjąc, posypać cukrem pudrem i gotowe. Podawać z lodami waniliowymi smakuje
wprost obłędnie.
--
mój blog o szyciu i rzeczachhandmade

ekspresowa szarlotka - ladyjm 10.12.10, 16:27    
Re: ekspresowa szarlotka - tastefully7 10.12.10, 19:08    
Re: ekspresowa szarlotka - ladyjm 13.12.10, 23:48    
Re: ekspresowa szarlotka - linn_linn 15.12.10, 13:23    
Re: ekspresowa szarlotka - daxter 10.01.11, 21:02    
Re: ekspresowa szarlotka - smutas13 12.01.11, 10:28    
Re: ekspresowa szarlotka - fettinia 12.01.11, 12:04    
Re: ekspresowa szarlotka - mandi111 12.01.11, 15:40    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd