kaparami...
Jedna z lepszych, jakie zrobilam!
Ciasto zrobione z 200g maki, troche soli, cukru, drozdzy, wody i oliwy.
250g czerwonej cebuli wymieszanej z sokiem z cytryny i brazowym cukrem wolno smazylam na
oliwie. Posiekalam moze z 10 anchovies i odsaczylam kopiasta lyzke kaparow z zalewy.
Ciasto posypalam starkowana mozarella, na to cebula, troszke parmezanu, kapary i anchovies.
Pieklam kolo 15 minut w 230 stopniach na kamieniu. REWELACJA!!!
Jedna z lepszych, jakie zrobilam!
Ciasto zrobione z 200g maki, troche soli, cukru, drozdzy, wody i oliwy.
250g czerwonej cebuli wymieszanej z sokiem z cytryny i brazowym cukrem wolno smazylam na
oliwie. Posiekalam moze z 10 anchovies i odsaczylam kopiasta lyzke kaparow z zalewy.
Ciasto posypalam starkowana mozarella, na to cebula, troszke parmezanu, kapary i anchovies.
Pieklam kolo 15 minut w 230 stopniach na kamieniu. REWELACJA!!!