Nic odkrywczego, ale wieeeeki całe nie jadłam
Zrobilam, żeby córka spróbowała tego, co często jadałam w dzieciństwie. Posmakowało :)
1kg pieczarek
1 cebula 2 ząbki czosnku
sól
Pieprz
Łyżeczka śmietany
Nieco żółtego sera
Ketchup - najlepiej domowy, ale akurat nie posiadam :)
Papryka lub chili w proszku
Kilka kajzerek
Olej do smażenia
W sumie nie wiem po co zamieszczam przepis, przecież każdy doskonale wie jak się robi
takie buły :)
No ale gdyby jednak znalazł się ktoś kto nie wie..
Pieczarki obrać albo oczyścić, co kto woli. Ja tam lubię obierać . Pokroić drobno.
Cebulę i czosnek posiekać
Pieczarki, cebulę, czosnek, paprykę/ chili smażyć aż się wszystko usmaży :D
w ostatniej chwili dodać śmietanę (nie jest konieczna).
Doprawić do smaku. Soli i pieprzu powinno być sporo.
Bułkom odkroić czubki i pozbawić miąższu.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni
Bułki wypchać pieczarkami.
Zapiekać przez kilka minut - 8 do 10 powinno wystarczyć. Wyciągnąc , posypać serem i
zapiekać kolejne 2 ? 3 minuty. Podawać z ketchupem
--
miszmasz-marghe.blogspot.com/
i
malutki-kuchcik.blogspot.com/
Zrobilam, żeby córka spróbowała tego, co często jadałam w dzieciństwie. Posmakowało :)
1kg pieczarek
1 cebula 2 ząbki czosnku
sól
Pieprz
Łyżeczka śmietany
Nieco żółtego sera
Ketchup - najlepiej domowy, ale akurat nie posiadam :)
Papryka lub chili w proszku
Kilka kajzerek
Olej do smażenia
W sumie nie wiem po co zamieszczam przepis, przecież każdy doskonale wie jak się robi
takie buły :)
No ale gdyby jednak znalazł się ktoś kto nie wie..
Pieczarki obrać albo oczyścić, co kto woli. Ja tam lubię obierać . Pokroić drobno.
Cebulę i czosnek posiekać
Pieczarki, cebulę, czosnek, paprykę/ chili smażyć aż się wszystko usmaży :D
w ostatniej chwili dodać śmietanę (nie jest konieczna).
Doprawić do smaku. Soli i pieprzu powinno być sporo.
Bułkom odkroić czubki i pozbawić miąższu.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni
Bułki wypchać pieczarkami.
Zapiekać przez kilka minut - 8 do 10 powinno wystarczyć. Wyciągnąc , posypać serem i
zapiekać kolejne 2 ? 3 minuty. Podawać z ketchupem
--
miszmasz-marghe.blogspot.com/
i
malutki-kuchcik.blogspot.com/