FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Re: Ryby - śledź bałtycki swieży-tuszki

No to ja Wam powiem dziewczyny, że takie śledzie są przepyszne. Ja je kocham nad
wszystkie ryby, co tydzień kupuję świeżuchne bez główek i wnętrzności.
Doczyszczam, osuszam, solę, pieprzę p.ziołowym, ale delikatnie, czasami skropiam
sokiem z cytryny, obtaczam w mące i na patelnię do zrumienienia. Chrupiące
ogonki są najlepsze :) Dodam, że w tej soli i pieprzu leżą sobie tuszki w
lodówce do następnego dnia, wolę "przegryzione". Polecam baaardzo.
Za mało jemy świeżych śledzi, jako ogół, oj za mało :(


Re: Ryby - śledź bałtycki swieży-tuszki - brynia2 22.02.13, 18:56    
co do ilości soli... - brynia2 22.02.13, 19:02    
Re: Ryby - śledź bałtycki swieży-tuszki - mhr2 23.02.13, 12:30    
rolmposy kaszubskie - ines1977 26.02.13, 07:58    
Re: rolmposy kaszubskie - mhr2 26.02.13, 10:10    
Re: Ryby - śledź bałtycki swieży/solony - pookcook 25.02.13, 00:57    
Re: Ryby - Stek z halibuta - bee_cn 25.02.13, 00:11    
Re: Ryby - Stek z halibuta - pookcook 25.02.13, 00:54    
Re: Ryby - Stek z halibuta - mhr2 25.02.13, 12:19    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd