FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

cantuccini

Najlepsze, jakie zrobilam, a przetestowalam juz wiele przepisow.
80g cukru (w przepisie bylo 100, ale ja zazwyczaj zmniejszam ilosc, bo dla mnie prawie wszystko
wydaje sie za slodkie) utarlam z jajkiem i zoltkiem. Do tego dodalam troszke wodki, 165g maki,
szczypte soli, odrobine sody, cynamon, orzechy wloskie i pekany. Zagniotlam ciasto, uformowalam
walek i pieklam najpierw 15 minut w 190 stopniach, a po pokrojeniu go na plasterki, kolejne 10.
pyszne, zwlaszcza z kawa albo szklanka zimnego mleka. :-)

cantuccini - kabushka 20.07.11, 16:30    
Re: cantuccini - 9momik 20.07.11, 21:01    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd