FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Sola z warzywami w pergaminie

Często się tak zdarza, że rzeczy proste w zamyślę są genialne w smaku. Tak właśnie
jest z ta rybą. Dodatkową jej zaletą jest to, że zestaw warzyw można dowolnie
komponować i zmieniać ich proporcje w zależności od osobistych preferencji i upodobań.
Żródło: "Ryby na różne sposoby" Aldo Zilli

2 marchewki, pokrojone w słupki,
2 cukinie, pokrojone w słupki,
2 pory, pokrojone w słupki,
1 bulwa kopru włoskiego, pokrojona w cienkie paseczki,
2 pomidory, obrane, wypestkowane i pokrojone w kostkę,
sól, świeżo zmielony pieprz,
2 łyżki posiekanego estragonu (użyłam łyżeczki suszonego),
filety z soli ok. 200g każdy (miałam małe filety musiałam użyć dwóch na porcję),
3 łyżki oliwy,
4 łyżki białego wina.

Pergamin rozprostować i na każdym położyć trochę marchewki, cukini, pora, kopru
włoskiego, papryki i pomidorów. Doprawić solą i pieprzem, posypać poło/ą estragonu.
Położyć na warzywach osolone kawałki ryby, posypać reszt…ą estragonu, skropić oliwą i
winem. Zawinąć w ciasne paczuszki, które umieścić na blasze do pieczenia i piec przez
10 minut. Odwinąć z pergaminu i podawać.
--
"Jesli jestes kotleciarzem - jedz to w domu po kryjomu! Zero tolerancji" (bene_gesserit
na
FK)
Podróże nie tylko kulinarne

Sola z warzywami w pergaminie - thiessa 08.08.11, 18:35    
Re: Sola z warzywami w pergaminie - lashqueen 08.08.11, 19:18    
mozna jeszcze prosciej - pinkink3 10.08.11, 17:24    
wpsaniala prostota, jesli zamienimy - jacek1f 10.08.11, 17:50    
Re: Sola z warzywami w pergaminie - zosanka 10.08.11, 20:21    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd