FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Hinkali-Gruzja

Madrzy ludzie mówią ,że podróże kształcą...a i owszem...kulinarnie również:)
W czasie moich wakacji w Gruzji zauroczyły mnie ich pierogi. tzw.hinkali. Od powrotu
usiłuję dorównać oryginałowi...już prawie prawie mi się udało...innych też zachęcam:)
Pierogi te je się ręką łapiąc za końcówkę...miejsce zlepienia ciasta. W srodku nadzienie
zawiera sosik, który wypija się po nadgryzieniu.
Farsz to może być ser z masełkiem, mięso zrobione na rzadko tak żeby puściło sosik,lub
same dobrze przyprawione ziemniaczki z masełkiem. Mówię wam..pychota!!!!!
Zachęcam do zrobienia:)
Końcówkę..jako że często nie dogotowana...zostawia się na talerzu.....Ja przynam
suie ,że zjadałam wszystko.....:)))
Ciasto takie jak nasze na pierogi...kółeczko trochę większe niż polskie tradycyjne. Brzegi
należy zebrać i zakręcić.Nadmiar ciasta oderwać:)

Re: Hinkali-Gruzja - linn_linn 23.08.11, 07:57    
Re: khinkali - sonix73 22.08.11, 20:32    
Re: khinkali - sonix73 22.08.11, 20:30    
Re: khinkali - ancyk.62 22.08.11, 20:07    
Re: khinkali - marnaz 22.08.11, 19:38    
khinkali - pinkink3 22.08.11, 19:07    
Re: Hinkali-Gruzja - thiessa 22.08.11, 18:31    
Re: Hinkali-Gruzja - ancyk.62 22.08.11, 17:50    
Re: Hinkali-Gruzja - baga 22.08.11, 17:01    
Re: Hinkali-Gruzja - linn_linn 22.08.11, 15:28    
Hinkali-Gruzja - ancyk.62 22.08.11, 14:44    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd