FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Re: Kurki z kaniami w pomidorach i śmietanie


sprawdziłem w swoich zapiskach, właściwie to nie mam przepisu
Robię w artystycznym nieładzie
Stały kanon to, że grzyby do marynowania zawsze blanszuję, przez około 2-3 minuty, w
średnio osolonej wodzie z dodatkiem sporej ilości cukru.
Nie stosuję marynaty mocnej, bo moim zdaniem spirytusowe „zabijającymi” smak
grzybów. Czasami biorę ocet winny jeśli odpowiada mi jego smak... a nie zawsze tak jest.
No i przyzna się bez bicia... dodają marynowaną dymkę dobrej marki... na R :)
nie osiągnę takiego smaku sam robiąc, a uwielbiam cebulkę z grzybkami...
zaraz zjem bo mam otworzony słoiczek!
tak samo robię opieńki miodowe (takie podobne do małych kani) oraz rydze które wracają
powoli do polskich lasów i są najpyszniejszymi grzybami z blachy i ze słoika :)
--
[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ya/ka/n9kt/PaCbHFNU49zRb5wozX.jpg[/img]
smacznego
--
rocznica

Kurki z kaniami w pomidorach i śmietanie - krzysztof_wandelt 25.08.11, 12:53    
Re: Kurki z kaniami w pomidorach i śmietanie - mhr2 25.08.11, 13:00    
Re: Kurki z kaniami w pomidorach i śmietanie - tralalumpek 25.08.11, 13:03    
Re: Kurki z kaniami w pomidorach i śmietanie - krzysztof_wandelt 25.08.11, 13:28    
Re: Kurki z kaniami w pomidorach i śmietanie - tralalumpek 25.08.11, 13:38    
Re: Kurki z kaniami w pomidorach i śmietanie - krzysztof_wandelt 25.08.11, 14:30    
Re: Kurki z kaniami w pomidorach i śmietanie - tralalumpek 25.08.11, 17:21    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd