FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

zupa ,,Brown Windsor"

przepis pochodzi z październikowej ,,Kuchni", autorstwa J. Oliviera

skład:
,,1/4 kostki masła, 500g wołowiny gulaszowej pokrojonej w kostkę, 1 łyżeczka
pasty Marmite, 1 łyżeczka sosu Worcestershire, 1 średnia czerwona cebula, 2
marchewki, 3 łodygi selera naciowego, 1 liść laurowy, 1 gałązka świeżego
rozmarynu, 1 łyżka mąki, 2l buliony wołowego, 150g kaszy pęczak, sól, pieprz"

rozgrzać masło z oliwą, podsmażyć mięso, dodać pastę i sos, smażyć do
przyrumienienia mięsa. dodać warzywa, liść laurowy, rozmaryn. smażyć do
miękkości. wsypać mąkę, dodać bulion. dodać sól, pieprz. dodać pęczak, gotować
do miękkości pęczaku. zmiksować, ale nie na gładko.

zrezygnowałam z miksowania, nie dałam selera, a cebulę dałam zwykłą.


--
fotoforum.gazeta.pl/5,2,inaa1.html
urok
pereł sznur
na huśtawce nastroju

zupa ,,Brown Windsor" - inaa1 21.10.11, 18:48    
Re: zupa ,,Brown Windsor" - 363636r 21.10.11, 20:13    
Re: zupa ,,Brown Windsor" - thiessa 21.10.11, 20:44    
Re: zupa ,,Brown Windsor" - shachar 22.10.11, 06:51    
Re: zupa ,,Brown Windsor" - vandikia 24.10.11, 21:26    
Re: zupa ,,Brown Windsor" - edyta95 25.10.11, 11:20    
Re: zupa ,,Brown Windsor" - inaa1 25.10.11, 19:25    
bez J. Oliviera nie byloby kuchni? - mhr2 25.10.11, 12:39    
Re: bez J. Oliviera nie byloby kuchni? - vandikia 25.10.11, 19:03    
Re: bez J. Oliviera nie byloby kuchni? - edyta95 25.10.11, 22:19    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd