FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Re: Makiełkowe tiramisu

Zrobiłam na weekendowy deser, w jednym naczyniu jak klasyczne tiramisu, z
resztki masy makowej zamrożonej przed świętami (troszkę więcej niż 2oo g)
Podczas robienia masy dodałam jednak całe 250 g mascarpone, bo po dodaniu tylko
150 g była to głównie bita śmietana w smaku, a nie o to w tiramisu chodzi, moim
skromnym zdaniem. Reszta bez zmian.
Ale jeśli byłaby powtórka to dodam mniej alkoholu i zmienię kolejność warstw na:
- biszkopty
- masa makowa
- masa mascarpone
- powtórka
- kakao
Podsumowując: smaczne, nawet bardzo:)

--
"Każda praca intelektualna jest swoistym wynaturzeniem, a jej wyniki zawierają
potężny ładunek komizmu."
Z. Herbert, Król mrówek

Makiełkowe tiramisu - mamajulki080506 22.12.11, 14:49    
Re: Makiełkowe tiramisu - pmk_pmk 22.12.11, 15:13    
Re: Makiełkowe tiramisu - linn_linn 22.12.11, 15:27    
Re: Makiełkowe tiramisu - mamajulki080506 23.12.11, 13:20    
Re: Makiełkowe tiramisu - pmk_pmk 25.12.11, 15:38    
Re: Makiełkowe tiramisu - pmk_pmk 26.12.11, 15:40    
Re: Makiełkowe tiramisu - mhr2 28.12.11, 16:05    
Re: Makiełkowe tiramisu - alinka_li 05.02.12, 22:52    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd