FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Czekoladowe serca z bitą śmietaną i malinami

Propozycja na romantyczny deser...


50 g czekolady mlecznej
50 g czekolady białej
200 g śmietanki 30%
100 g malin (świeżych lub mrożonych)
2 łyżeczki sproszkowanej suszonej mięty


Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Pędzelkiem nakładamy cienką warstwę czekolady
wewnątrz silikonowych foremek w kształcie serca, odstawiamy do zastygnięcia. Czynność
powtarzamy dwukrotnie. Po zastygnięciu czekolady delikatnie wyjmujemy ją z foremek,
wygładzamy krawędzie. Staramy się nie dotykać jej palcami, aby nie pozostawiać
odcisków...

Śmietanę ubijamy na sztywno.

Jeśli mamy mrożone maliny, to rozmrażamy je na sitku, aby usunąć nadmiar soku.

Suszoną miętę ścieramy w dłoniach na proszek, ewentualne patyczki i większe części
usuwamy.

Czekoladowe foremki napełniamy śmietaną, ozdabiamy malinami i posypujemy
sproszkowaną miętą.



--
z pamiętnika piekarnika

Czekoladowe serca z bitą śmietaną i malinami - mamajulki080506 13.02.12, 10:06    
Re: Czekoladowe serca z bitą śmietaną i malinami - wiesia.and.company 13.02.12, 14:56    
Re: Czekoladowe serca z bitą śmietaną i malinami - izomorfia3 18.03.12, 16:15    
Re: Czekoladowe serca z bitą śmietaną i malinami - szadoka 14.02.12, 11:13    
Re: Czekoladowe serca z bitą śmietaną i malinami - mamajulki080506 14.02.12, 12:00    
kiedys to sie robilo z foli alu, - mhr2 14.02.12, 12:04    
Re: kiedys to sie robilo z foli alu, - mamajulki080506 16.02.12, 15:33    
Re: Czekoladowe serca z bitą śmietaną i malinami - przeprowadzacz22 27.02.12, 00:20    
Re: Czekoladowe serca z bitą śmietaną i malinami - ultraviolet6 03.03.12, 14:34    
Re: Czekoladowe serca z bitą śmietaną i malinami - ilenia 08.03.12, 19:26    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd