FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Faworki zwane chrustem

W wigilię Tłustego Czwartku zrobiłam przy czynnym udziale pięcioletniej córy
faworki.

Przepis mojej babci:

- 4 szkl mąki pszennej
- 8 płaskich łyżek kwaśnej śmietany 12% (z jogurtem naturalnym też wyjdzie)
- 8 zółtek
- 3 łyżki octu lub spirytusu
- 3 łyżki cukru

Zagnieść ciasto.
Długo wyrabiać ciasto aż będzie sprężyste, gładkie i błyszczące a po
przekrojeniu w przekroju będą widoczne dziurki.

Rozwałkowywać cieniutko, kroić w romby. Na środku robić dziurkę i przeplatać.

Smażyć na złoty kolor.

Smacznego :D
--
Ucywilizowany dziki to najgorszy ze wszystkich dzikich... :P

Faworki zwane chrustem - dzika41 15.02.12, 20:13    
Re: Faworki zwane chrustem - ewa_g96 15.02.12, 21:26    
Re: Faworki zwane chrustem - dzika41 16.02.12, 07:01    
Re: Faworki zwane chrustem - ewa_g96 20.02.12, 15:55    
Re: Faworki zwane chrustem - dzika41 20.02.12, 17:07    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd