FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Krem z tartego chrzanu.

Dzień dobry!



Dziś chciałam się z Wami podzielić przepisem na krem z tartego chrzanu.
Jest bardzo delikatny, pomimo, że przy tarciu chrzanu troszkę się popłakałam:)

Mamy tu chrzan, jabłko, śmietankę, masło..
Przygotowałam go spontanicznie - pomysł na dodanie do przepisu masła
podpatrzyłam w ksiażce "Cooking with Herbs" Jekki Mc. Vicar.

Chrzan bardzo mi smakował, muszę powiedzieć:) Przygotowałam też krótki film na
Youtube, ale ma dość dziwne kolory, więc zamieszczę tylko link - przepis na chrzan tarty

Chrzan ? przepis na delikatny mus (tutaj znajdziecie dłuży wpis na temat tego
chrzanu , jeśli ktoś ma
ochotę zerknąć.

zmodyfikowany przepis z książki Jekka?s Herb Cookbook

(jeden mały słoiczek ? w sam raz do zjedzenia na świeżo)

Składniki:

15 cm świeżego chrzanu, obranego ze skórki i startego
jedno średnie jabłko (lub do smaku)
sok z połowy cytryny (lub do smaku)
łyżeczka miękkiego masła
dwie łyżeczki jogurtu naturalnego
łyżka słodkiej śmietanki (u mnie 30%)
natka koperku
sól, pieprz do smaku

Polecam Wam dodać trochę mniej śmietanki, żeby zobaczyć jaka będzie
konsystencja musu. Dużo zależy od tego, jakiego jabłka użyjecie ? więc trzeba
zerkać, czy nie jest za rzadkie.

Chrzan trzemy. Jabłko trzemy na tarce. Dodajemy sok z połowy cytryny i resztę
składników. Doprawiamy dokładnie do smaku.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego!


--
Ziołowy Zakątek

Krem z tartego chrzanu. - atria_claudia 01.04.12, 20:10    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd