FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Karmelowo-czekoladowe chrupki

Składniki:

50g masła
4 batony mars
około 2-2,5 szklanki płatków kukurydzianych

Masło i marsy (połamane na mniejsze kawałki) umieścić w rondlu, podgrzewać na
małym ogniu, ciągle mieszając. Kiedy wszystko się rozpuści i zleje w jedną,
gładką masę, zdjąć z ognia i dodać płatki. Wszystko dokładnie wymieszać i
nakładać do małych papilotek. Odstawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie
schłodzić w lodówce.

Z podanej porcji wychodzi około 30 małych papilotek (takich "na raz").

Smacznego!
--
ilenia
piekarnik.blox.pl

Karmelowo-czekoladowe chrupki - ilenia 18.04.12, 20:06    
Re: Karmelowo-czekoladowe chrupki - moniczek_k 19.04.12, 14:01    
Re: Karmelowo-czekoladowe chrupki - ilenia 19.04.12, 16:40    
Re: Karmelowo-czekoladowe chrupki - magata.d 19.04.12, 21:32    
Re: Karmelowo-czekoladowe chrupki - ilenia 19.04.12, 22:16    
Re: Karmelowo-czekoladowe chrupki - chlodne_dlonie 20.04.12, 14:47    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd