FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Schab pieczony

fotoforum.gazeta.pl/3,0,3157330.html
*Schab pieczony *

1kg schabu bez kości

*Marynata*

pół szklanki oleju roślinnego
mała cebula
4 ząbki czosnku
2 łyżeczki soku z cytryny świeżej
1/4 łyżeczki imbiru
4 liście laurowe
5 ziarenek ziela angielskiego
1/3 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka miodu naturalnego
świeży tymianek
sól
pieprz

Schab myjemy dokładnie i nacieramy mocno solą i pieprzem. Zwijamy mięso i
zawiązujemy tak przygotowany schab sznurkiem lub grubą nicią.

Przygotowujemy marynatę, w której nasz schab musi odleżeć 24 godziny w
lodówce pod przykryciem. Liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego kruszymy
w moździerzu. Olej mieszamy z sosem z cytryny i z wszystkimi przyprawami.
Schab układamy w odpowiednim pojemniku i zalewamy marynatą. Zakrywamy pojemnik
folią aluminiowa i odstawiamy do lodówki.

Na drugi dzień przenosimy nasz schab do naczynia żaroodpornego razem z
marynatą. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celcjusza i pieczemy schab około
godziny lub półtorej.

...szukaj innych przepisów na blogu: familijny.blox.pl/html

--
...piszę o rzeczach ważnych choć pozornie niepoważnych
Zapraszam na nasz blog: familijny.blox.pl/html

Schab pieczony - srk76 04.07.12, 23:43    
Re: Schab pieczony - jagodamalina 05.07.12, 14:52    
Re: Schab pieczony - jagoda85 05.07.12, 17:13    
Re: Schab pieczony - srk76 05.07.12, 22:27    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd