FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Pierogi z kaszanką

Nie mogłem znaleźć jakiegoś wątku pierogowego więc postanowiłem założyć nowy.
Pomysł wydaje się dość oryginalny, ale pewnie znajdą się i tacy co od dawna
już takie robią.

Przygotowanie.

Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej roślinny, smażyć aż się
zeszkli. Następnie dodać obraną z osłony i pokrojoną kaszankę i dalej smażyć.
Przyprawić odrobiną tymianku lub majeranku, solą, pieprzem i odstawić do
ostygnięcia. Rozwałkować cieniutko ciasto, nałożyć farsz i dowolną techniką
sklejać pierożki. Gotować kilka minut. Podawać z okrasą ze skwarek lub
cebulki, lub z obydwiema naraz. Idealnym dopełnieniem tego dania jest moim
zdaniem sałatka kiszonego ogórka z dodatkiem musztardy i miodu.


Składniki:

Proporcje trochę na oko, ale farszu mniej więcej potrzeba tyle ile ciasta.

500 g cista na pierogi
500 g kaszanki
1 duża cebula
tymianek
sól, pieprz
olej roślinny
smażona cebula, boczek na okrasę


pookcook.blogspot.com/2012/08/pierogi-z-kaszanka.html
--
pookcook.blogspot.com

Pierogi z kaszanką - pookcook 02.08.12, 00:24    
Re: Pierogi z kaszanką - pani.serwusowa 02.08.12, 10:15    
Re: Pierogi z kaszanką - pookcook 03.08.12, 11:05    
Re: Pierogi z kaszanką - pani.serwusowa 03.08.12, 17:31    
Re: Pierogi z kaszanką - posenerka 11.08.12, 15:12    
Re: Pierogi z kaszanką - mhr2 12.08.12, 13:12    
Re: Pierogi z kaszanką - shachar 03.08.12, 13:30    
[...] - pojechanewakacje 11.08.12, 16:37    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd