czytając ten wątek
forum.gazeta.pl/forum/w,77,137674179,,Leczo.html?v=2 na forum "Kuchnia"
nabrałam ochoty na leczo. Zrobiłam tak jak napisała Mitta i kolejny raz się
przekonałam że czasem mniej znaczy lepiej. Leczo wyszło przepyszne i odtąd
będę robiła tylko takie bez żadnych udziwnień....
łyżka smalcu
2 duże cebule
3 duże papryki
kiełbasa
papryka w proszku, chilli
3 dojrzałe pomidory
W rondlu rozgrzać smalec, wrzucić pokrojoną cebulę i kiełbasę, kiedy się
zarumieni dodać pokrojoną paprykę; ja kroiłam w dość duże kawałki żeby nie
"znikła" po około 10-15 minutach dorzuciłam pokrojone pomidory obrane ze
skóry. Doprawić solą, pieprzem, papryką w proszku dosypałam też chilli.
Dusiłam ok 15 minut
--
Iza
mniam-mniam.bloog.pl
forum.gazeta.pl/forum/w,77,137674179,,Leczo.html?v=2 na forum "Kuchnia"
nabrałam ochoty na leczo. Zrobiłam tak jak napisała Mitta i kolejny raz się
przekonałam że czasem mniej znaczy lepiej. Leczo wyszło przepyszne i odtąd
będę robiła tylko takie bez żadnych udziwnień....
łyżka smalcu
2 duże cebule
3 duże papryki
kiełbasa
papryka w proszku, chilli
3 dojrzałe pomidory
W rondlu rozgrzać smalec, wrzucić pokrojoną cebulę i kiełbasę, kiedy się
zarumieni dodać pokrojoną paprykę; ja kroiłam w dość duże kawałki żeby nie
"znikła" po około 10-15 minutach dorzuciłam pokrojone pomidory obrane ze
skóry. Doprawić solą, pieprzem, papryką w proszku dosypałam też chilli.
Dusiłam ok 15 minut
--
Iza
mniam-mniam.bloog.pl