FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Re: Kisiel domowy

Co proporcji sie nie wypowiem, bo robę na oko. Najczęściej żurawinowy.
Moj komentarz dotyczy malin:
soki kupne mają niłą zawartość soku malinowego. Głownie to aronia, czarna porzeczka,
buraki ....
Jeszcze jest sezon malinowy (poźne) - mozna samemu zrobic sok. Taki na surowo -
utrwalany cukrem. Maliny zagniesc, przesączyc przez sitko, dodac cukier wymieszac az sie
cukier rozpusci i przelac do wyprazonych butelek - i gotowe. Bez pasteryzacji !
Robiłam z 2 kg malin - przetarłam przez sito (nie chciało mi sie sączyc) i otrzymałam 1,5
litra przecieru. Dodałam 1,5 kg cukru - tak - tyle, dzieki temu jest to sok z surowych malin.
Kisiel z takiego syropo-sorbetu jest niezrównany!
A dodany do herbaty jest rewelacyjny (działa napotnie i przeciwgorączkowo)
--
Liczba literówek jest wprost proporcjonalna do poziomu irytacji.

Kisiel domowy - calineczkazbajkii 16.08.12, 09:53    
Re: Kisiel domowy - momas 16.08.12, 14:30    
Re: Kisiel domowy - marghe_72 16.08.12, 19:51    
Re: Kisiel domowy - coronella 16.08.12, 20:17    
Re: Kisiel domowy - ania_m66 16.08.12, 20:48    
Re: Kisiel domowy - mhr2 20.08.12, 11:27    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd