FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Kokosowy budyń z kaszy jaglanej z owocami

Na 6 porcji:
1 szklanka (250 ml) kaszy jaglanej
1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
6 łyżek wiórków kokosowych
2 łyżki nierafinowanego brązowego cukru trzcinowego lub innej substancji słodzącej
1 szklanka borówek amerykańskich
1 szklanka malin
6 łyżek syropu klonowego

Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem, przekładamy do sporego rondla, zalewamy
mlekiem, uzupełniamy szklanką wody i wsypujemy cukier. Wszystko mieszamy,
doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem do
zupełnej miękkości (ok. 20 minut). Gdyby po tym czasie pozostał jakiś płyn,
wyłączamy kuchenkę i zostawiamy kasze na ciepłej płycie pod przykryciem aż
wchłonie wszystko.
Lekko przestudzoną kaszę miksujemy w blenderze na gładką masę. Wsypujemy
wiórki kokosowe i umyte owoce, wszystko dokładnie mieszamy nie przejmując się
jeśli część owoców się rozpadnie.
Polecam!
--
zielenina.blogspot.com/

Kokosowy budyń z kaszy jaglanej z owocami - zielenina_blog 27.08.12, 12:25    
Re: Kokosowy budyń z kaszy jaglanej z owocami - sowa_nie_sowa 28.08.12, 18:04    
Re: Kokosowy budyń z kaszy jaglanej z owocami - mitta 28.08.12, 19:01    
? - stara-a-naiwna 27.10.12, 19:28    
Re: Kokosowy budyń z kaszy jaglanej z owocami - mhr2 31.10.12, 09:02    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd