FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Sałatka z pieczarek, karczochów i rukoli

Poniżej przepis na wyjątkowo lekką i sympatyczną sałatkę ze świeżych pieczarek
i karczocha. Pieczarki i karczochy zostały potalarkowane i wymieszane z
listkami rukoli. Do tego sos winegretowy z dodatkiem soku z cytryny i czarnymi
oliwkami.

na 4 osoby
1 lub 2 karczochy
garść pieczarek
2 garście rukoli
na sos:
4 łyżki oliwy
świeżo wyciśnięty sok z cytryny - 2-3 łyżki
sól i pieprz
kilka oliwek

Karczochy obieramy i wkładamy do miseczki z wodą i sokiem z cytryny, żeby nie
sczerniały. Zamiast świeżych karczochów można użyć takich w zalewie ze słoika.

Przygotowujemy sos z podanych składników.

Pieczarki i obrane karczochy kroimy na cienkie talarki i mieszamy z rukolą.
Przyprawiamy sosem i częstujemy gości, tak żeby pieczarki a tym bardziej
karczochy nie zdążyły sczernieć.

--
belgia od kuchni

Sałatka z pieczarek, karczochów i rukoli - miss_coco 29.09.12, 10:35    
Re: Sałatka z pieczarek, karczochów i rukoli - mhr2 29.09.12, 13:00    
apetito:) b/t - pookcook 30.09.12, 15:19    
Re: Sałatka z pieczarek, karczochów i rukoli - marghe_72 04.10.12, 15:30    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd