FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

muffiny jabłkowo-orzechowe

Składniki
- 200 g mąki
- 1,5 łyzeczki proszku do pieczenia
- ok. 70 g mielonych orzechów - wymieszać

- 150 g masła
- ok. 150-160 g brązowego cukru - roztopić (nigdy nie mam cierpliwości czekać, aż cukier
się dokładnie rozpuści)

- 170 ml mleka
- 2 jajka - rozbełtać

- pokrojone na małe kawałeczki jabłko lub 2, wymieszane z cynamonem, brązowym
cukrem i startą skórką z 1 cytryny.

Połączyć składniki suche z mokrymi, dodać jabłka, masę przełożyć do formy muffinkowej
wyłożonej papilotami, włożyć na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Sprawdzić patyczkiem, jeśli jest suchy - ciastka upieczone.

Zmielone orzechy powodują, że muffiny są bardzo wilgotne.
Jesiennie;)





muffiny jabłkowo-orzechowe - pies-li-kot 09.10.12, 11:27    
Re: muffiny jabłkowo-orzechowe - mhr2 09.10.12, 11:57    
Re: muffiny jabłkowo-orzechowe - alinka_li 15.10.12, 17:07    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd