FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

z archiwum GP - karp z kminkiem w winnym sosie

fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,120081198,120081198.html
,,SKŁADNIKI:
4 małe filety z karpia,
1 łyżka zmiażdżonych nasion kminku,
2 łyżki masła,
1 pokrojona na ćwiartki cytryna,
sok z połowy cytryny,
1 pokrojona na plasterki mała cebula,
pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
pół szklanki białego wytrawnego wina,
sól do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Filety doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Rozgrzać masło i
smażyć rybę po 2 minuty z każdej strony. Dodać cebulę i doprawić pieprzem
kajeńskim. Podlać winem, sokiem z cytryny. Przykryć i gotować 5 minut. Wyjąć
filety i trzymać w cieple. Sos zredukować na dużym ogniu. Wmieszać do niego
trochę masła. Włożyć kawałki ryby, dodać natkę pietruszki i podawać z białym
chlebem oraz kawałkami cytryny. "



--
fotoforum.gazeta.pl/5,2,inaa1.html
urok
pereł sznur
na huśtawce nastroju

z archiwum GP - karp z kminkiem w winnym sosie - inaa1 15.12.12, 18:06    
Re: z archiwum GP - karp z kminkiem w winnym sosi - mhr2 16.12.12, 09:19    
Re: z archiwum GP - karp z kminkiem w winnym sosi - mhr2 17.12.12, 15:56    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd