Robiłam ją z samych ziaren sezamu, z ziaren słonecznika. Dzisiejsza jest
pomieszana.
ok. 15 dag słonecznika
ok. 10 dag sezamu
ok. pół mniejszego sloiczka miodu z miskiem
Ziarenka należy ciut podprażyć na suchej patelni, po wystudzeniu zemleć w
młynku, dodać miód, wymieszać, w pojemniczkach wstawić na 2-3 godz. do lodówki.
Można ja robić z dodatkami wedle uznania, np. mielone orzechy, kakao.
--
oto ja
pomieszana.
ok. 15 dag słonecznika
ok. 10 dag sezamu
ok. pół mniejszego sloiczka miodu z miskiem
Ziarenka należy ciut podprażyć na suchej patelni, po wystudzeniu zemleć w
młynku, dodać miód, wymieszać, w pojemniczkach wstawić na 2-3 godz. do lodówki.
Można ja robić z dodatkami wedle uznania, np. mielone orzechy, kakao.
--
oto ja