FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Muffiny z marcepanem

Przepyszne muffiny - lekkie, słodkie, puszyste no i ten marcepan.


***

Składniki (na 18 muffinek)

250g mąki
120g cukru
250g marcepanu
200ml mleka
40ml oleju
20g proszku do pieczenia
2 jajka
ewentualnie płatki migdałów do posypania





Wykonanie

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C.

Włożyć marcepan na minimum 30 minut do zamrażalnika, następnie zetrzeć na
tarce o grubych oczkach.

W naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W
drugim naczyniu wymieszać roztrzepane jajka z mlekiem i olejem. Delikatnie
połączyć zawartość obu naczyń a na końcu wmieszać straty marcepan.

Wyłożyć formę na babeczki papilotkami i wypełnić je ciastem do ? wysokości. Na
koniec można je posypać płatkami migdałów. Piec 20 minut. Po upieczeniu
studzić na kratce.

Smacznego.

Muffiny z marcepanem - martah78 16.07.13, 14:55    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd