FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Likier bananowy

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a na dodatek nie trzeba czekać na jego
spożycie, można pić od razu. Niezastąpiony dodatek do lodów i deserów. Polecam
bardzo. Likier bananowy możecie przechowywać w lodówce do 2 tygodni, dlatego
jeśli nie planujecie dużego zużycia przygotujcie go z połowy podanych proporcji.

4 banany
3 krople ekstraktu waniliowego (można pominąć)
4 żółtka
szklanka cukru
400 ml skondensowanego mleka ( niesłodzonego)
0,5 l wódki

Banany obieramy i miksujemy na gładką masę. Żółtka z cukrem ubijamy na
puch.Dodajemy banany i ekstrakt waniliowy. Dolewamy mleko i dokładnie
mieszamy. Następnie bardzo powoli ciągle mieszając dodajemy wódkę ( musicie
uważać, aby się nie zważyło). Likier bananowy możecie przecedzić przez gęste
sito, lub gazę a następnie rozlać do butelek. Smacznego!

slodkoipieprznie.blogspot.com/


Likier bananowy - slodkoipieprznie 19.07.13, 07:13    
Re: Likier bananowy - mhr2 20.07.13, 10:44    
Re: Likier bananowy - slodkoipieprznie 20.07.13, 15:29    
Re: Likier bananowy - bene_gesserit 21.07.13, 20:53    
Re: Likier bananowy - slodkoipieprznie 22.07.13, 08:40    
Re: Likier bananowy - tahin 23.07.13, 00:13    
Re: Likier bananowy - mitta 23.07.13, 07:44    
Re: Likier bananowy - kasienka80 15.10.13, 07:41    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd