FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Mrożona kawa bananowa


Jeśli nie straszne Wam kalorie, wierzch kawy udekorujcie bitą śmietaną i sosem toffi.


Składniki na jedną, ale naprawdę dużą porcję:



* 100 ml przestudzonej kawy (u mnie espresso przedłużone o odpowiednią ilość wody)

* 5-6 dużych kostek lodu

* 1/2 dojrzałego banana

* 1 łyżeczka brązowego cukru

* 150 - 200 ml mleka (można też dać pół na pół mleko zwykłe i skondensowane)



Kawę miksujemy z cukrem i pokrojonym bananem (jeśli macie silny blender, to możecie
wcześniej pokroić banana w plasterki i go zamrozić). Przelewamy do szklanki. Dodajemy
lód.

W blenderze miksujemy mleko do chwili aż się spieni i wlewamy delikatnie na wierzch
kawy.

Podajemy natychmiast.

--
gotowaniecieszy.blox.pl/html - Ja kulinarnie

Mrożona kawa bananowa - kasiaaaa24 14.09.13, 19:05    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd