FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Dorsz pieczony ...

Autor: janek53 Data: 03.02.18, 20:11
Danie BARDZO proste, tanie i szybkie w przygotowaniu, i ... smaczne.

Skladniki:
- filet(y) z dorsza 200 g/osoba;
- gulas 150 g;
- 1 ziemniak na osobe;
- cebula (duza);
- papryka pieczona (piquillo);
- sól, pieprz;
- oliwa.

Nic wiecej.

Ze wzgledu na czas przygotowania (pól godziny), najpierw nalezy:
- pokroic ziemniak na listki 2 mm.
- przeplukac w zimnej wodzie do usuniecia almidonu;
- to samo z cebula;
- smazyc na patelni obydwa skladniki na wolnym ogniu (na oliwie) az beda dobrze zeszklone a
nawet lekko przyrumienione. Ziemniaki nie musza byc usmazone/ugotowane. Dojda w
piekarniku. Celowym jest dodanie pieczonej czerwonej papryki (piquillo) z odrobina soli i ..
cukru, najlepiej brazowego.
- tak w polowie przygotowane, dodac do filetów dorsza w pojemniku przystosowanym do
piekarnika. 15 minut w temperaturze 150?C nie wiecej. Chodzi o tworzeznie sie mini pil-pil na
bazie dorsza (lepiej swiezy ze skóra).

Gulas, z kilkami krazkami czosnku i kilkoma krewetkami (moga byc surowe lub gotowane ...
mrozone), przygotowac tak:
fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,89664486,89664486.html
2 minuty.
Polaczyc wszystko i .. podac.

Dorsz pieczony ... - janek53 03.02.18, 20:11    
Re: Dorsz pieczony ... - pinkink3 03.02.18, 20:23    
Re: Dorsz pieczony ... - janek53 03.02.18, 20:36    
Re: Dorsz pieczony ... - a74-7 06.02.18, 12:03    
Re: Dorsz pieczony ... - janek53 06.02.18, 23:16    
Re: Dorsz pieczony ... - janek53 06.02.18, 23:17    
Co to jest gulas? - kobalt_x 18.03.18, 20:02    
Re: Co to jest gulas? - tralalumpek 18.03.18, 23:07    
Re: Co to jest gulas? - tralalumpek 18.03.18, 23:09    
Imitacje młodych węgorzy? - kobalt_x 19.03.18, 22:17    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd