FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Re: Chlebowe przygody

Autor: krysia20000 Data: 08.01.20, 13:58
Dodatek tłuszczu do ciast, oprócz kalorycznego wzbogacenia służyć może:

- osłabieniu wiązań glutenowych, a wiec rozkruszeniu/rozmiękczeniu miąższu

- 'uwięzieniu' wewnętrznej wilgoci, a wiec spowolnieniu procesu czerstwienia

Bułki, jak i pozostałe wypieki drobne w porównaniu z bochenkami chleba maja wyższy stosunek
powierzchni do masy, a więc szybciej będą obsychać i twardnieć. Tłuszcz w cieście proces ten
spowolni.

Chlebowe przygody - tralalumpek 08.12.19, 10:19    
Re: Chlebowe przygody - tralalumpek 11.12.19, 21:52    
Re: Chlebowe przygody - tralalumpek 03.01.20, 09:34    
Re: Chlebowe przygody - krysia20000 07.01.20, 18:23    
Re: Chlebowe przygody - tralalumpek 07.01.20, 21:07    
Re: Chlebowe przygody - krysia20000 08.01.20, 13:58    
Re: Chlebowe przygody - tralalumpek 08.01.20, 16:26    
Re: Chlebowe przygody - tralalumpek 11.01.20, 09:33    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd