FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Paszteciki zwijane z pieczarkami i cebulą

Przepis jest bardzo prosty a paszteciki pyszne i świetne np. do barszczu...

3 jaja
1 kostka margaryny
pół kostki drożdży
3 łyżki śmietany
pół kilo mąki (lub więcej trochę)

Margarynę trzeba przesiekać z mąką, potem dodać drożdże (wcześniej
rozmieszane ze śmietaną i szczyptą soli i cukru) i rozbełtane jajka i
wyrabiać rękoma. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne.
Trzeba je podzielić na trzy części i każdą rozwałkować na prostokąt (dość
cienko). na prostokąt kładziemy farsz z pieczarek podsmażonych z cebulką i
przyprawami)

Zwijamy (na długości, nie szerokości, bo będzie za grube, nie wiem jak to
wytłumaczyć) i kroimy ten rulon na plasterki (mniej wiecej 1,5 -2 cm)
Układamy na blasze posmarowanej masłem, w małych odstępach bo trochę
podrośnie) i pieczemy jakieś pół godziny ( ja piekę na oko) w temp. ok.180 -
200 stopni. Przed pieczeniem można je posmarować jajkiem rozbłtanym...

Można je też robić na słodko z marmoladą, podejrzewam że z jabłkami i
cynamonem też będą dobre ale nie próbowałam...

Jeszcze jedno: farsz trzeba rozsmarować na całym prostokącie, nie za grubo,
bo się lubią rozlatywać;))

Zdjęcia słabawej jakości, sorry, ale się spieszyłam zanim się impreza
zaczęła:)



--
"Marysiu! Przecież mówiłem Marysi!!! Pięć kilogramów cukru do siatki i do
domu, do domuuuuuuu!!!!!!!"

forum w stagnacji:))





Paszteciki zwijane z pieczarkami i cebulą - myshen82 23.03.05, 14:06    
Re: Paszteciki zwijane z pieczarkami i cebulą - siostraheli 23.03.05, 19:35    
Re: Paszteciki zwijane z pieczarkami i cebulą - Gość: myshen82 24.03.05, 08:03    
Re: Paszteciki zwijane z pieczarkami i cebulą - dziuunia 23.03.05, 19:45    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd