FotoForum
Załóż konto »

Galeria potraw Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane

Poleć tą wypowiedź znajomemu

Pappardelle z brokułami

Mój debiut na forum:)) W ogóle tak naprawdę debiutuje jako kucharka, gotuje
od niedawna. Linku do przepisu nie ma, bo przepis mojego autorstwa. W skrócie:
Makaron gotujemy oczywiscie al dente.
Brokuly ja osobiscie gotuje na parze, tak zeby byly w miare miekkie ale zeby
sie nie zrobila papka! Kroimy dosc drobno.
Sos: w garnuszku rozpuszczamy sery gorgonzola, mascarpone i dodajemy troche
gestej smietany (propocji nie podaje, bo ja robie na oko:) Doprawiamy
pieprzem kolorowym i peperoncino, mniej lub wiecej, zaleznie czy lubimy na
ostro czy nie. Jak juz nam sie wszystko ladnie rozpusci i wymiesza z
przyprawami wrzucamy brokuly, dokladnie mieszamy. Do tego wrzucamy odcedzony
makaron, dokladnie razem mieszamy i rozkladamy na talerze, posypujemy
parmezanem. Ja podalam do tego salatke, z roznych rodzajow salat (rukola,
radiccio, loro rosso etc), pomidorkow koktajlowych i rzodkiewek, polane
vinegretem.



Pappardelle z brokułami - kathelina 22.04.05, 16:37    
śliczna i niepaciaja:-) ale - jacek1f 22.04.05, 17:28    
Re: śliczna i niepaciaja:-) ale - monia_77 22.04.05, 17:46    
esencja makronu - giezik 22.04.05, 18:24    


Copyright © Agora SAO nasReklamaOchrona prywatności  Zgłoś problem lub błąd